Gazdasági helyzet

A befektetőket Magyarországra vonzzák a viszonylag kedvező energiaárak is, valamint, hogy rátaláltak egy olyan épületegyüttesre, amely tökéletesen megfelel közép- és hosszú távú céljaik megvalósításához.

Arról már volt szó, hogy a KKV-k a magyar és az európai gazdaságban jelentős szerepet játszanak mind hozzáadott érték, mind pedig foglalkoztatottság szempontjából. Továbbá azt is tárgyaltuk, hogy az inkubáció egy kiváló módszer az induló vállalkozások hatékonyabb és gyorsabb fejlődése szempontjából. Vagyis gazdasági szempontból egy inkubátor létrehozatala alapvetően jó döntés.

A tőke beáramlás alapvetően magáért beszél. A külföldi tőke mindig gazdaságélénkítő hatású bármilyen beruházást alapoz is meg. Tehát valamilyen formában mindenképpen a helyi gazdaság növekedéséhez vezet. E mellett a magyar bankrendszer nehézkessége és finanszírozási nehézségei miatt szintén szükséges a külföldi tőke a fejlesztések megvalósításához. A kínai tőke, a kínai vállalkozók letelepedése hazánkban pedig magával hozhat újabb kínai befektetőket, vagyis multiplikátor hatást eredményezhet. Ennek a hatás a gazdaság további növekedését eredményezi.