TCM Center és Apartman Park

A TCM = Traditional Chinese Medicine = Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) olyan kezeléseket takar, mint a gyógynövénykúrák, akupunktúra, étrendterápiák, Tui na és Siacu masszázs; gyakran a Qigong-t és a Tai chi-t is szorosan összefüggésbe hozzák a HKO-val. A Hagyományos Kínai Orvoslás elmélete eredete évezredekre nyúlik vissza és rendkívül összetett. Az elmélete a természet, a kozmosz és az emberi test aprólékos megfigyelésén alapszik. Legfőbb ideológiai alapjai a Jin-jang, az az öt elem (öt fázis), az emberi test csatorna (meridián) rendszere, a Zand Fu elmélet, a hat megerősítés, a négy réteg, stb.

Ráadásul a vulkanikus Ság hegy lábánál mind az öt elem megtalálható, mely szintén fontos a kínai gyógyászat szempontjából. Amikor a Qi-ről beszélünk, akkor különböző energiaminőségre gondolunk, mely látható és láthatatlan formában jelen van környezetünkben. Az öt elem– fa, tűz, föld, fém és víz - változó ciklusainak megismerése pedig segítséget ad az elemek kapcsolatának megértéséhez. A természetben ezeket megtalálhatod eredeti formájukban (pl. tavak, erdő, talaj, ércek, tűz), de az emberi alkotás szintén ezeknek az elemeknek a keveréke.

A fent megnevezett cég célja Celldömölkön kialakítandó, a 120 Health and Care Kft. által létrehozásra kerülő TCM (Traditional Chinese Medicine) Központban kínai orvoslás meghonosítása. A gyógyturizmus egész Európában népszerű, és ezzel a beruházással Celldömölk egyediességét, potenciálját erősítjük.

A kínai gyógycentrum kialakítása, melynek az egyik ékköve a 120 HC Kft Kft lesz, pontosan beleillik Celldömölk 2005-ös turizmusfejlesztési tervei közé. Ebben az évben nyílt meg a önkormányzati beruházásként megvalósított Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, mely multiplikátor hatásával segítette a turizmusfejlesztést. A gyógyturizmus kedveltsége, és manapság egyre hangsúlyosabb mivoltja indította el azt az elképzelést, hogy Celldömölkön felépüljön egy kínai gyógycentrum, ahol nem csak a távol-keleti masszázsokat, hanem kínai gyógynövények ismeretét, hasznosságát, és kínai filozófiát sajátíthatja el a több napra idelátogató vendég. Ez a befektetés is segíti Celldömölk és a térség célját, hogy gyógyfürdő-város lehessen a közeljövőben.