TCM Centrum

I. Vulkán TCM-Center 
 
 
 
A tervezett beruházások(melynek összértéke több mint 600 millió forint) alapja, hogy a kínai turisták rendkívüli érdeklődést mutatnak Európa országai iránt. Jelentős igény mutatkozik arra is, hogy a kultúrájuknak megfelelő szolgáltatásokat is kapjanak a kiszemelt desztinációban. Magyarországon, de különösen a nyugati régióban nem, vagy csak korlátozottan hozzáférhetőek azok a termékek és szolgáltatások (a HKO, vagyis Hagyományos Kínai Orvoslás, elvei szerint kialakított környezetben történő szálláshely-szolgáltatás, kapcsolódó közérzetet javító szolgáltatások), amelyek a gyógyítás és az egészség keleti koncepcióját valósítják meg. Celldömölkön több vállalkozás összefogásával a kínai turistákra szorosan szabott szolgáltatások jönnek létre, a HKO elvei szerint, méghozzá kivételesen ideális környezetben. A versenytársakéhoz képest alacsonyabb árszínvonalon megvalósított, egyszerűbben elérhető, ugyanakkor magas minőségi színvonalon kínált szolgáltatásokat fog nyújtani Celldömölk.
A Ság hegy, ami vulkáni eredetű bazalthegy, fantasztikus alakzatai mellett magnetikus gyógyhely is, amely a kínai gyógyászathoz módfelett jól kapcsolódik. A vulkán krátere különböző rendezvényeknek is otthont ad, de a TCM-hez kapcsolódóan tervben van az is, hogy itt a vendégek számára Tai Chi edzéseket is tartsanak. Továbbá az előbbiekben leírtak szerint már beruházásokhoz és újításokhoz is tudnak csatlakozni a kínai befektetők.
 
A Központ megalapozásaként már el is indult a kínai masszázs a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő területén.Az előzőekben leírtakat figyelembe véve, várhatóan 3 éven belül hozzávetőleg 10 000 pácienst fognak kezelni a celldömölki TCM Központban. Celldömölk pedig ismert és kedvelt desztinációvá válik mind a kínai, mind a kínai gyógyászatra fogékony európaiak körében.
 
Így a kínai befektetők a korábbiakban felvázolt piaci rést kívánja kielégíteni ezzel a projekttel a JUFA Ungarn Kft. teljes körű beleegyezésével és támogatásával. Ez a beruházás a JUFA számára is előnyös, hisz a cég az elmúlt években több, mint 3 milliárd forintot fektetett be, illetve elsődleges további fejlesztése a szálloda bővítésére fog irányulni.